Stranačke aktivnosti     | 25.11.2019. 10:25 |

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

FENA Saopćenje

 Tvornice nam propadaju a nitko ne odgovara.

U Mostaru je održana sjednica Glavnog stana Hrvatske stranke prava BiH, sjednicom je presjedao predsjednik Glavnog stana HSP BiH  Martin Andačić. Razgovaralo se o stanju u Hrvatskoj stranci prava BiH te o aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Predsjednik stranke Nikola Raguž podnio je detaljno izvješće o aktivnostima HSP BiH od posljednje sjednice Glavnog stana, izvještaje su podnjeli i predsjednici Županijskih vijeća HSP BiH.

HSP BiH bezuvjetno podržaje put BiH u EU I NATO savez, Podržajemo dogovor vezano za imenovanje mandatara za sastav Vijeća ministara. Tražimo da se ubrza proces oko izmjena izbornog zakona, kao i oko tehničkih izmjena izbornog zakona, koje bi zasigurno unaprijedile izborni proces. U HSP BiH smo stava da nedonošenje tehničkih izmjena izbornog zakona samo odgovara vodećim strankama u BiH koje manipuliraju izbornim procesima. Očekujemo rješenjepitanja izbora u Mostaru, te se nadamo da Mostar više neže biti obilježen kao grad slučaj što se tiče neodržavanja izbora. HSP BiH daje apsolutnu potporu radnicima Aluminija i Vitezita u borbi za njihova prava. Smatramo krajnje žalosnim da nam tvornice propadaju a da za to nitko ne odgovara.

Na sjednici Glavnog stana raspuštene su podružnice, Kiseljak, Kreševo i Fojnica te će u periodu od 30 dana biti imenovani povjerenici za ove podružnice. Mijo Jurešić imenovan je povjerenikom za podružnicu Novi Travnik. Za dopredsjednika HSP BiH imenovan je Slaven Kraljević iz Viteza. Na današnjoj sjednici Glavnog stana HSP BiH poseban naglasak je stavljen na jačanje stranačke infrastrukture na području čitave Bosne i Hercegovine. Izaslanstvo HSP BiH na čelu sa predsjednikom stranke u narednom periodu posjetit će sva Županije i obaviti sastanke sa predstavnicima HSP BiH.

Dogovoreno je da se sjednica Predsjedništva HSP BIH održi sredinom mjeseca Prosinca.

 

  Predsjednik HSP BiH                                                                                                                     

  Nikola Raguž

 

                                                                                                             

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo