Bosna i Hercegovina     | 25.11.2019. 10:57 |

Čestitka ministra Bukvarevića u povodu Dana državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je građanima uputio čestitku za 25. novembar,Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da je 25. novembar dan kada su potvrđeni državnost i kontinuitet naše države s jasno izraženom voljom njenih naroda i građana da bude zajednica onih koji u njoj ravnopravno žive i ostvaruju prava koja im pripadaju.

Bukvarević je istakao da je Dan državnosti BiH jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH i dan kada se trebamo prisjetiti kako smo gradili BiH i kako smo se zajedno suprotstavili fašizmu i podjelama, a s ciljem očuvanja  državnog  identiteta i suvereniteta i hiljadugodišnje tradicije suživota na ovim prostorima. 

Na ovaj dan, istakao je, trebamo se  prisjetiti i svih naših hrabrih branilaca koji su svoj život ugradili u temelje države Bosne i Hercegovine, a za bolje sutra svih nas. 

- Stoga, poštovanim članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i svim demobiliziranim braniocima Armije RBiH, MUP-a, i HVO-a, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke u povodu 25. novembra,Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Neka vječno živi naša jedina domovina, Bosna i Hercegovina - istaknuto je u čestitki ministra Bukvarevića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu