Stranačke aktivnosti     | 25.11.2019. 16:04 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo o formiranju vlasti i izmjenama Izbornog zakona BiH

Na sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora održanoj danas u Mostaru, predsjedao je predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, gdje je pored aktualno političke situacije, razgovarano i o pojedinačnim razgovorima oko uspostave vlasti, o razgovorima političkih stranaka o Izbornom zakonu BiH kao i nadolazećim lokalnim izborima.

Predsjedništvo HNS-a izrazilo je uvjerenje kako će se proces uspostave Vijeća ministara odvijati u zakonom određenom roku, te da će se taj proces završiti konačno u prosincu.

Na sjednici je potvrđen raniji stav HNS-a kako se mora doći do konsenzusa pri Izmjenama izbornog zakona BiH. Istaknuto je, kako ekspertni timovi rade na reformi izbornog zakonodavstva BiH kako bi se ispoštovale presude međunarodnih i domaćih sudova, a da se istovremeno Hrvatima zajamči pravo na izbor legitimnih političkih predstavnika. Traže se rješenja za Predsjedništvo BiH, Domove naroda i Grad Mostar kroz zajednički paket. Naglašeno je, da je za Hrvate prevažno da do 2022. godine imamo izmijenjen izborni zakon, kako nam više nitko ne može birati političke predstavnike.

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo je i o lokalnim izborima 2020. godine, te je dogovaran  zajednički nastup HNS-a u mjestima gdje su Hrvati brojčano izloženi. Naglašeno je kako se mora naći model zajedničkog nastupa svih stranaka HNS. Ova tema je na sjednici otvorena s naglaskom da će se na narednim sjednicama više govoriti i pripremati za zajednički nastup.

Predsjedništvo HNS-a govorilo je i o aktivnostima i  pripremi za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj.

Ured za informiranje HNS-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

HNS BiH osudio „nerealne, maksimalističke zahtjeve“ političkih aktera

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu