Kultura     | 26.11.2019. 08:35 |

Izložba murala 8. Street Arts Festivala Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. novembra (FENA) - Street Arts Festival Mostar predstavit će u petak, 29. novembra, u Galeriji Virus u 19 sati izložbu murala oslikanih na ovogodišnjem osmom izdanju Festivala.

Posjetitelji će imati priliku na jednom mjestu pogledati fotografije novih urbanih markera koji se nalaze na mostarskim ulicama, a čiji autori su iz Bosne i Hercegovne, Hrvatske, Srbije, Italije, Španjolske, Brazila, Njemačke, Argentine i SAD.

Autor većine fotografija je sarajevski fotograf Branimir Prijak, a nekoliko njih su okom svoje kamere zabilježili Iris Ivković, Inga Kotlo, Amela Kreso, Sanel Kajan i Ajdin Kamber. Sponzor izložbe je ZK Office.

„Ulična umjetnost u Mostaru ima značajnu ulogu. To je prostor slobode koji na suptilan način privlači energiju mladih ljudi, oživljava i artikulira određene prostore te potiče na dijalog“, kaže arhitektica Senada Demirović Habibija.

Street Arts Festival Mostar pokrenut je 2012. godine kao omladinska inicijativa i nastavio se razvijati sve do danas i postao jedan od značajnijih festivala ulične umjetnosti u regiji i šire, saopćili su organizatori.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo