Bosna i Hercegovina     | 25.11.2019. 23:01 |

Najmlađi Srebreničani pripremili priredbu povodom Dana državnosti BiH

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 25. novembra (FENA) - U Kulturnom centru Srebrenica danas je održana centralna svečanost povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, a program su pripremili namlađi Srebrenčani.

Priredbu je upriličilo UG Djeca Srebrenice – Nove generacije, a učešće je uzela  i neformalna grupa prosvjetnih radnika iz Srebrenice, zatim Islamska zajednica, EMMAUS, humanitarna organizacija Dobro.ba i mnoge druge organizacije.

Profesorica bosanskog jezika i književnosti Meliha Herić kaže da je stotinu djece uzelo učešće u programu obilježavanja Dana državnosti BiH.

- Danas u Srebrenici obilježavamo Dan državnosti  naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Veliki broj djece je uzeo učešće, djeca već određeni niz godina učestvuju u programu i svake godine sa oduševljenjem prihvataju poziv za učešće, a roditelji nam daju veliku podršku.  Program smo pripremali sa oduševljenjem, i nije bilo teško jer se radi sa mnogo ljubavi – kazala je Herić.

Na održanoj priredbi prisutan je bio i bivši košarkaški reprezentativac naše domovine Samir Avdić koji se kao predsjednik organizacije Dobro.ba obratio prisutnim i rekao da mu je drago da je danas u Srebrenici.

- Sportisti su najbolji ambasadori države Bosine i Hercegovine i pozivam mlade da se što više uključuju u sportske aktivnosti – istakao je Avdić.

Djeca sa nastupom oduševila prisutne i za kraj su izveli pjesmu „Samo da rata ne bude“ te čestitali Dan državnosti BiH.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!