Bosna i Hercegovina     | 26.11.2019. 13:39 |

Stručni kolegij MOBiH - Nastaviti s reduciranjem troškova i mjerama štednje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predsjedavala je danas 36. sjednicom Stručnog kolegija Ministarstva odbrane BiH, na kojoj je razmatran Izvještaj o realizaciji privremenog finansiranja za 2019. godinu, kao i projekcija finansijskog poslovanja do kraja 2019. godine.

Izvjestilac za Izvještaj o realizaciji privremenog finansiranja za 2019. godinu bio je pomoćnik ministra za finansije i budžet Miro Cabo, koji je istakao da je privremeno finansiranje usložnilo funkcionisanje ukupnog sistema.

U vezi s tim, poduzete su mjere u cilju osiguranja finansiranja osnovnog funkcionisanja MO i OSBiH u uslovima privremenog finasiranja do kraja godine, s ciljem postizanja ušteda i pojačane kontrole utroška sredstava zbog reduciranja planskih aktivnosti.

Na kraju sastanka zaključeno je da se nastavi sa daljom implementacijom reduciranja troškova i mjera štednje i kontroliranje potrošnje na najprioritetnije aktivnosti, a u cilju osnovnog funkcionisanja sistema, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Sjednici su pisustvovali zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, sekretar Ministarstva odbrane BiH  Muhamed Smajić, kao i ostali rukovodioci organizacionih cjelina Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'