Kultura     | 26.11.2019. 14:45 |

Bogat program manifestacije 'Božić u Busovači 2019'

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 26. studenoga (FENA) – Tradicionalna manifestacija "Božić u Busovači 2019", u sklopu koje će biti upriličen bogat kulturno - zabavni program, bit će održana od 1. do 31. prosinca ispred župne crkve sv. Ante Padovanskog u Busovači.

U sklopu manifestacije, među ostalim, bit će organiziran Božićni sajam u organizaciji Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" te kulturni i glazbeni događaji u crkvama, školama i otvorenim prostorima.

Osim navedenog, održat će se jedanaest nastupa različitih glazbenih i plesnih sastava te niz prigodnih priredbi, izložbi slika i fotografija, kao i sportska natjecanja.

Također, nastupit će i vokalna skupina u narodnim nošnjama, a na velikoj bini zasvirat će brojni bendovi i tamburaški sastavi. U ovogodišnjem projektu bit će održane i zanimljive radionice za najmlađe, priopćili su organizatori.

U crkvi sv. Ante Padovanskog bit će održan božićni koncert OGŠ "Jakova Gotovca", a u filijalnim crkvama u Barama i na Čepu koncert "Ivančice i prijatelji".

Na prvu nedjelu adventa, 1. prosinca, i u subotu, 21. prosinca, na "Večeri zajedništva" od 18 sati priredit će se besplatna podjela vina, čaja, fritula i ostalih delicija za sve posjetitelje, uz glazbu uživo.

Prema najavi organizatora,  adventske kućice bit će otvorene svakog petka, subote i nedjelje od 17.30 sati, uz bogatu tradicionalnu gastronomsku ponudu.

"Svjesni smo da je blagdan Božić- blagdan zajedništva i ljubavi te na ovaj način želimo i našim sugrađanima pružiti dodatno zbližavanje, da u zajedništvu dočekamo naš najradosniji blagdan" stoji u priopćenju.

Manifestacija „Božić u Busovači 2019“ održat će se u organizaciji Općinskog odbora HDZ –a BiH Busovača te u suradnji s udrugama "Mladi zajedno" i "Uzor, kao i brojnim predstavnicima ustanova, institucija i gospodarstvenika.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Nizom događaja u Goraždu obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo