Sport     | 26.11.2019. 16:46 |

Damir Beljo u prosincu boksa za svjetsku titulu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. studenoga (FENA) - Bosanskohercegovački profesionalni boksač Damir Beljo borit će se protiv Arsena Goulamiriana za svjetski WBA pojas u "cruiser" kategoriji u subotu, 28. prosinca, u francuskom gradu Marseilleu.

"Nadam se samo da će pripreme proći bez ozljeda i da će me Bog konačno dovesti do cilja. Cilj i je bio borba za svjetski naslov u najjačim verzijama. Godine 2016. godine smo također bili potpisali za svjetski naslov u WBO-u protiv tadašnjeg prvaka Oleksandra Usyka, ali me nažalost udarilo auto, vjerojatno je tako moralo biti. Prvi smo u povijesti BiH uzeli europski naslov, a probat ću se maksimalno spremiti za svjetski naslov", kazao je Damir Beljo.

Beljin protivnik Goulamirian je Armenac s francuskom putovnicom, koji je neporažen u profesionalnoj karijeri s 25 pobjeda, od čega 17 prekidom.

Aktualni je svjetski prvak prema WBA federaciji, a ranije je bio privremeni svjetski WBA prvak u istoj kategoriji. U posljednjem dvoboju prije desetak dana u Parizu prekidom je savladao Kanea Wattsa, priopćio je Beljin PR Team.

Posljednju pobjedu 35-godišnji Beljo ubilježio je u lipnju ove godine kada je savladao Laszla Penzesa, a tim slavljem svoj je skor u profesionalnoj karijeri podigao na 26 pobjeda u isto toliko dvoboja, uz 21 nokaut.

Beljo je prvi na ljestvici profesionalnih boksača koji dolaze iz Bosne i Hercegovine u "cruiser" kategoriji i 50. ukupno na svijetu. Mostarac je od 2015. do 2016. godine u svom vlasništvu držao WBO titulu europskog prvaka, što mu je do sada najveći uspjeh u karijeri.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Dedić i Bošnjak predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Taškentu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'