Sport     | 27.11.2019. 11:13 |

Zlatan Ibrahimović suvlasnik švedskog Hammarbyja

FENA Internet

STOCKHOLM,  27. novembra (FENA) - Švedska nogometna superzvijezda Zlatan Ibrahimović kupio je švedski prvoligaški klub Hammarby, potvrdio je klub iz Stockholma na svojoj službenoj stranici.

Predstavnici  kluba su se s 38-godišnjim nogometašem sastali prošle sedmice u Los Angelesu, nakon što je američki koncern AEG dio svojih dionica prodao Ibrahimoviću, koji je sada vlasnik skoro četvrtine kluba.

Hammarby je trenutno trećeplasirana ekipa švedskog nogometnog prvenstva i naredne sezone će igrati u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

U intervjuu za švedski list Aftonbladet, Ibrahimović je pojasnio da će pomoći  Hammarbyju da postane najbolji klub u Skandinaviji. Po njegovom mišljenju klub ima fantastične navijače i svi bi ga trebali znati.

- Kad bi vidjeli njegov logotip, ljudi bi morali reći: da, to je Hammarby - kazao je Ibrahimović.

Na pitanje, hoće li klubu pomoći sa svojim nogometnim znanjem na terenu, slavni nogometaš je odgovorio da se to neće dogoditi.

Ibrahimović je nedvano izjavio na napušta američki klub Los Angeles Galaxy. Na tu vijest najprije su  reagovali u italijanskem Milanu, čiji su američki vlasnici napadaču ponuduli saradnju, ali samo, ako bude spreman da ostane 18 mjeseci. U tom slučaju su spremni za svakih šest mjeseci da mu plate po šest miliona eura, objavili su italijanski mediji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo