Stranačke aktivnosti     | 27.11.2019. 13:43 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Stanić: Čije pare stoje iza Dobrovoljnog penzionog fonda


Pošto niko od lica odgovornih što su Republika Srpska i njeni građani oštećeni za milijardu maraka nije odgovarao Vlada kontinuiteta ne može garantovati da Dobrovoljni penzioni fond nije još jedna u nizu prevara, kazao je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS.

Stanić je obraćajući se na skupštinskom zasjedanju pitao čije pare stoje iza Dobrovoljnog penzionog fonda.

„Postavlja se pitanje koliko godina Vlada namjerava da izdvaja devet milona KM za ovaj fond. To nije malo para i mora se tačno znati koliko godina će država u ovaj fond uplaćivati 20 KM po zaposlenom radniku u javnom sektoru“, kazao je Stanić.

On je upozorio da su privatni penzioni fondovi propadali i u mnogo razvijenijim društvima od Republike Srpske, kao što je Austrija.

„Kod nas je u Bobar Banci prolalo preko 250 maraka državnog novca, u Banci Srpske 150, u IRB 200 miliona KM, a da niko nije odgovarao. Aktuelnoj vlasti i Vladi se ne može vjerovati ni u buduće, jer oni nisu sankcionisali ljude koji su na razne načine Republiku Srpsku oštetili za milijardu maraka“, kazao je Stanić.


Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom