Kultura     | 27.11.2019. 14:12 |

Predstavom Dragana Marinkovića počinje obilježavanje 50. rođendana Skenderije

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Centar Skenderija proslavit će 50. godišnjicu rada bogatim kulturnim i koncertnim programom koji će početi sutra u dvorani "Mirza Delibašić" predstavom Dragana Marinkovića Mace "Kakva ti je žena takav ti je život". 

Kako je kazao na današnjoj konferenciji za medije direktor Skenderije Amer Kapo, karte za tu predstavu su već rasprodate i nije ih moguće naći u prodaji, a pozvao je sve zainteresovane za ostale manifestacije da požure i kupe karte na vrijeme jer je potražnja velika. 

Naglasio je da će na rođendan Skenderije, 29. novembra, u okviru centralne manifestacije koncerte održati Haris Džinović i turski DJ i haus producent Mahmut Orhan, a pored toga bit će prikazan film o izgradnji Centra Skenderija i izložba. 

- Centralna manifestacija će obuhvatiti bogat program, a između ostalog posjetiocima će biti predstavljeno 50 godina rada Skenderije. Radi se o objektu koji je promijenio živote brojnih građana i kojeg kroz historiju prati niz značajnih ciklusa, počev od Svjetskog prvenstva u stonom tenisu 1972. godine, Olimpijade 1984. pa do ovogodišnjeg EYOF-a - kazao je Kapo. 

Džinovićev koncert u dvorani "Mirza Delibašić" počet će u 20 sati, dok će Orhan u "Domu mladih" nastupiti od 22 sata. Dan kasnije, 30. novembra, nastupit će grupa S.A.R.S., čiji je koncert zakazan u "Domu mladih" od 21 sat. 

Istog dana će biti upriličen muzičko-scenski spektakl sa više od 250 domaćih i stranih izvođača "Carmina Burana", u organizaciji fondacije "Amadeus". Ta izvedba "Carmina Burane" nije do sada viđena, a premijerno će biti prikazana u Skoplju i Sarajevu. 

Predstava "Dame biraju" će biti održana 1. decembra u 20. sati u dvorani "Mirza Delibašić".

Kapo je pozvao sve penzionere Centra Skenderija, odnosno osobe koje su u toj firmi radile nekada u proteklih 50 godina, da se jave u Dom mladih i preuzmu pozivnice za obilježavanje 50. rođendana Centra.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada KS doprinosi unaprjeđenju funkcionalnosti i sigurnosti Centra 'Skenderija'

Centar Skenderija najavljuje svečano otvorenje 'Zimske čarolije' 1. decembra

U Sarajevu okončan Sajam bh. privrede, predstavljeno više segmenata privredne djelatnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo