Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 15:22 |

Komšić: BiH nema drugog alternativnog puta osim puta ka u NATO-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Bosna i Hercegovina nema drugog alternativnog puta osim puta ka NATO-u, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić tokom susreta s delegacijom Ministarstva odbrane u Pentagonu koju je predvodio zamjenik podsekretara odbrane za politiku James Anderson.

Sagovornici su razgovarali o najnovijim političkim dešavanjima i o pitanjima značajnim za sigurnost u Bosni i Hercegovini i regionu, zaključivši da je nedavno usvojeni Program reformi značajan iskorak BiH u jačanju i poboljšanju saradnje s NATO-om.

Anderson je istakao da BiH može računati na podršku SAD-a u provođenju reformi nakon predaje  Programa reformi u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Briselu, što bi se trebalo dogoditi u decembru.

Predsjedavajući Komšić je istakao dugogodišnje prijateljske odnose BiH i Sjedinjenih Američkih Država, kao i to da je za BiH od velikog značaja angažman i saradnja Nacionalne garde Marylanda s Oružanim snagama BiH.

Anderson je zahvalio na angažmanu Oružanih snaga BiH i doprinosu koji su dale u međunarodnim misijama u Afganistanu i Iraku u posljednjih petnaest godina, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se složili da je pred novim ministrom odbrane veliki broj zadataka i izazova u realizaciji programa reforme odbrane u narednom periodu, kao i u radu na poboljšanju sistema odbrane u svim njegovim segmentima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo