Sport     | 27.11.2019. 15:48 |

NSBiH zvanično potvrdio raskid ugovora s Prosinečkim

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Robert Prosinečki više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

Na danas održanoj, telefonskoj sjednici, članovi Izvršnog odbora NSBiH su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa Prosinečkim.

- Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve sa ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna - saopćeno je iz Saveza.

Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema "A" selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo