Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 06:56 |

Druženje Fondacije Dogs Trust u BiH u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH danas u Sarajevu organizira druženje koje za cilj ima podići svijest o ključnoj ulozi koju odgovorno vlasništvo pasa, udomljavanje i pozitivan odnos prema ljubimcima ima i za dobrostanje zajednice i za dobrobit pasa.

Na događaj su pozvani svi vlasnici pasa, ljubimci koji se dobro slažu s ljudima i drugim psima, predstavnici institucija i stranih organizacija te ambasada, veterinarski stručnjaci, i svi drugi ljubitelji pasa i prijatelji Fondacije Dogs Trust.

Posjetioci će na događaju, koji će biti održan na Vilsonom šetalištu, imati priliku da učestvuju u interaktivnim prezentacijama o važnosti mentalne stimulacija pasa te načinima da ljubimci zadovolje svoju želju za rješavanjem mentalnih problema, kao i o tome kako odabrati ljubimca s kojim će se porodica najbolje slagati i koji će stoga biti sretan i zbrinut do kraja svog života.

Događaju će, pored tima u BiH, po prvi put prisustvovati novi izvršni direktor Fondacije Dogs Trust, Owen Sharp, te još nekoliko članova Glavnog ureda, saopćeno je iz te fondacije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lokalne vlasti uz pomoć Dogs Trusta imaju priliku riješiti problem pasa lutalica

Druženje Fondacije Dogs Trust u BiH u Sarajevu

Fondacija Dogs Trust u BiH - Tradicionalni događaj u Sarajevu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu