Sport     | 28.11.2019. 10:09 |

U infrastrukturu FK Radnik Hadžići u 2019. investirano 460.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Na sportskom terenu Fudbalskog kluba Radnik u Hadžićima zamijenjena je umjetna trava, nakon 11 godina korištenja, a sam teren proširen na dimenzije 105×67 metara.

Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave postavljena je zaštitna ograda. Instalirani su napojni kablovi i urađeni temelji za ugradnju reflektora. Radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići, saopćeno je iz Press službe Općine Hadžići. 

Radi se o unapređenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala. Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM.

Tim povodom FK Radnik posjetili su općinski načelnik Hamdo Ejubović i jedan od najuspješnijih bh. menadžera Irfan Redžepagić, koji u svojoj agenciji ima i najboljeg igrača BiH Edina Džeku.

- Za naš grad, klub i omladinu želimo samo najbolje. Iz tog razloga smo se i ove godine odlučili da investiramo u infrastrukturu FK Radnik 200.000 KM. Nadam se da će sva ova ulaganja pratiti i dobri rezultati da će igrači koji stasaju na ovim terenima biti dio pozitivnog imidža naše općine kako u BiH tako i u svijetu - istakao je Ejubović.

Redžepagić je izjavio da sa FK Radnik ima izvanrednu saradnju i lijepo iskustvo svih ovih godina.

- Ispunili smo mnogo planova i ostvarili određene ideje među kojima je svakako ulaganje u temelje, a to je infrastruktura. Danas ovdje trenira veliki broj talentovanih dječaka, a mnogi su ostvarili uspješne karijere u drugim klubovima. Dovođenjem Mensura Dogana, najboljeg stručnjaka u BiH za rad s mladim i ova konstantna ulaganja u infrastrukturu daju ogromne rezultate - kazao je Redžepagić, navodi se u saopćenju. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Hadžići daje 30.000 KM hitne pomoći stanovništvu Gaze

U procesu ekshumacije u Hadžićima pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Hadžići prvi iz Bosne i Herecegovine dostavili pomoć Turskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo