Sport     | 28.11.2019. 14:00 |

Biščević: Sarajevo je blagi favorit, Željezničaru nedostaje kontinuitet

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Fudbaleri Sarajeva i Željezničara u subotu će na Koševu odigrati gradski derbi u okviru 18. kola Premijer lige BiH. Sarajevo se u ovom duelu nameće kao blagi favorit radi domaćeg terena i činjenice da Željezničar u ovoj sezoni igra po principu "toplo-hladno". 

Kako je kazao nekadašnji igrač Željezničara Bulend Biščević, miljenik navijača zbog bezrezervne požrtvovanosti na terenu, u prilog Sarajevu idu igre i rezultati iz prošlog kola domaćeg prvenstva, kada je Sarajevo na izuzetno teškom gostovanju u Vrapčićima s 2:1 savladalo neugodnu ekipu Veleža, dok je Željezničar na svom terenu izgubio od "nikad slabijeg" Širokog Brijega identičnim rezultatom. 

- Poraz protiv Širokog malo je umanjio euforiju među navijačima Željezničara, dok je s druge strane moral u taboru Sarajeva nakon pobjede protiv Veleža sigurno na visokom nivou. Igrači Sarajeva su u tom meču pokazali da su psihički veoma zreli i jaki i da se znaju nositi s teškim utakmicama. Ako se sjećate Želju su u Vrapčićima "vile nosale". Željezničar kiksa u utakmicama koje očekujemo da će dobiti. Ne želim analizirati igru Željezničara, Amar Osim zna svoj posao, ali očigledno je da nedostaje kontinuitet kojem se svi nadamo - rekao je Biščević u izjavi za Fenu. 

Smatra da se poraz Željezničara protiv Širokog nije trebao desiti, ali nada se da će u derbiju igrači "plavog" tima mnogo manje griješiti i popraviti realizaciju koja je nedostajala za pozitivan rezultat protiv Širokog. 

Vjeruje da gledaoce očekuje dobra utakmica s obzirom na trenutno stanje na tabeli i rezultate nekoliko proteklih derbija između gradskih rivala. 

- Nadam se da će biti tako i da ćemo gledati dobar i efikasan fudbal. Sarajevo s Musemićem na klupi pretenduje na novu titulu. To su pokazali u dosadašjem dijelu takmičenja. Željo se vratio u klub uskih favorita za titulu iako igra promjenjivo. Nadam se da su igrači svjesni šta derbi nosi sa sobom i da će se znati nositi s pritiskom. Motivacije kod igrača sigurno neće nedostajati, mogao bi kao bezbroj puta do sada presuditi trenutak inspiracije kod pojedinaca - precizirao je bivši nogometaš. 

Ne očekuje da će treneri uspjeti iznenaditi taktikom jedan drugog jer se predugo i jako dobro znaju, ali upozorava da nijedan tim ne bi smio potcijeniti protivnika u bilo kom segmentu, jer se takve situacije često znaju "odbiti o glavu". 

Dodaje da ostaje žal za nekim prošlim vremenima kada se derbi doživljavao na drugačiji način među sarajevskim navijačima, koji su se družili i "prepucavali" neuporedivo češće nego danas kada se previše toga odvija putem društvenih mreža. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo