Najave     | 28.11.2019. 15:13 |

Okrugli stol 'Kultura sjećanja u regiji' u petak u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. studenoga (FENA) - Okrugli sto na temu "Kultura sjećanja u regiji" održat će se u petak, 29. studenoga, u hotelu Bristol u Mostaru, u organizaciji Centra za kritičko mišljenje Mostar.

Nakon pozdravne riječi organizatora, prisutnima će na okruglom stolu govoriti Ivan Šarčević na temu "Kako se odnosimo prema Haškim presudama", zatim Tomislav Marković "Kako se Srbija odnosi prema ratovima u kojima je učestvovala" te Esad Bajtal "Dehumanizirana sjećanja u kultura zaborava".

"Usporedba odnosa Hrvatske prema ratu i odnosu europskih država" tema je o kojoj će govoriti Đurđica Čilić, dok će Dino Mustafić govoriti na temu "Kako se umjetnici u regiji odnose prema kulturi sjećanja".

Prisutnima će se obratiti i Nihad Kreševljaković s temom "Kultura sjećanja umjesto kulture osvete", Snežana Čongradin "Uloga medija u Srbiji u kulturi sjećanja", te Amila Ramović koja će govoriti na temu "Kultura sjećanja u postmodernom društvu".

Na okruglom stolu sudjelovat će i Dragan Markovina, Ozren Kebo, Drago Bojić, Mario Šimović, Srećko Vidić, Adnan Bratić, Amer Bahtijar, Milan Račić, Emil Karamatić, Alija Behram, Zlatko Serdarević, Sunita Bošnjaković, Tanja Topić, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalno ministarstvo za boračka pitanja podržalo manifestaciju 'Odbrana BiH - Igman 2023'

Emir Ramić imenovan za ambasadora Kulture sjećanja istine i pravde u BiH

Šarčević: Treba izgrađivati društvo s jasnijom kulturom sjećanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'