Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 16:20 |

Radionica i podjela higijenskih i ortopedskih pomagala distrofičarima (VIDEO)

FENA Hana Imamović

TUZLA, 28. novembra (FENA) - Udruženje građana oboljelih od distrofije Tuzlanskog kantona organiziralo je danas radionicu za članove te su im podijeljeni higijenski paketi i ortopedska pomagala.

Predsjednik Udruženja Dalibor Lukić kazao je da su ti preparati njima prijeko potrebni jer su u pitanju pacijenti koji su u kolicima, a neki od njih su i ležeći pacijenti te su im potrebna pomagala zbog dekubitisa i njege kože.

- U saradnji sa Bauerfind osigurali smo 30 paketa za 30 članova Udruženja. Nabavili smo kolica, toaletna kolica, inhalator za najmlađe osobe i to će biti u Udruženju te će ih članovi po potrebi moći besplatno koristiti - napomenuo je Lukić.

Članovima udruženja paketi veoma znače i poručuju da Udruženje donacijama povećava njihov kućni budžet, ali istovremeno i  pomaže kada su u pitanju nabavke kolica ili druge opreme koja je izuzetno potrebna za njihovu svakodnevnicu.

Članica Udruženja Emina Mujanović kaže da je postala tradicija da dobijaju pakete za higijenu koji im mnogo znače, dobit će kreme i sve ostalo što je potrebno posebno osobama sa invaliditetom kako bi poboljšale kvalitetu zdravlja.

- Oni su nam omogućili te pakete higijenu, a prošli put sam dobila i elektromotorna kolica - navela je članica Udruženja Fata Ramić.

Projekat je podržan od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a iz Udruženja građana distrofičara poručuju kako će u budućnosti biti još više projekata i radionica ovakvog sadržaja.

Pogledajte http://fena.ba/video/3729/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1RMg3KRUthLjI17J1h8bkwdmM5aKp9jm2?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta