Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 16:40 |

Učenici osnovnih i srednjih škola Grada Bihaća pošumljavali padine Grmeča

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Preko 150 učenika iz osnovnih i srednjih škola Grada Bihaća zajedno s osam nastavnika Islamske vjeronauke učestvovalo je u sadnji sadnica na prostoru općine Bosanski Petrovac, saopćeno je iz  Muftijstva bihaćkog.

Inicijator akcije je Aktiv vjeroučitelja u saradnji sa ŠPD „Unsko-sanske šume“.

Akcija je organizirana u sklopu rebi'u-l-evvelske manifestacije „Muhammed, a.s. - U njemu je divan uzor“, koju organiziraju institucije Islamske zajednice zajedno s nevladinim organizacijama Grada Bihaća. Posađeno je preko deset hiljada sadnica, što je za jedan dan izuzetno veliki uspjeh.

Učenike i njihove vjeroučitelje je na lokalitetu Krndija u podnožju planine Grmeč pored Bosanskog Petrovca posjetio i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

On je izrazio svoje zadovoljstvo i ponos što je ovoliki broj djece došao na pomenuti lokalitet i što učestvuju u ovom velikom djelu.

Posebno je istakao svoje zadovoljstvo činjenicom da su učenici i njihovi nastavnici za ovo dobro djelo inspirisani hadisom Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. koji potiče na ekološku svijet i brigu o novim zasadima drveća. U pratnji muftije su bili Mirzet-ef. Spahić, glavni imam Medžlisa IZ Bosanski Petrovac i Nazif-ef. Horozović, saradnik za medije Muftijstva bihaćkog, navodi s eizmeđu ostalog u saopćenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Humanitarno šišanje 'Srcem za potrebite'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo