Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 17:04 |

Grad Zenica proširuje kapacitete Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 28. novembra (FENA) - Na osnovu iskazanih potreba za proširenjem kapaciteta Trening centra u Zenici, Gradsko vijeće Zenica danas je na sjednici donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa za proširenje kapaciteta Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je pojasnio da se radi o istom modelu kakav je postojao u vrijeme izgradnje Trening centra, a usvojenom Odlukom se samo proširuju kapaciteti.

- Gradska uprava Zenice ima izuzetno dobru saradnju sa NS/FS BiH. Smatram da će realizacija Projekta proširenja kapaciteta Trening centra doprinijeti poboljšanju slike grada Zenice u sportskom, privrednom ali i svakom drugom smislu - kazao je Kasumović.

Vijećnici su usvojili i Nacrt izmjene Regulacionog plana "Centar II" Zenica, a prihvaćen je i Prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana "Privredno-poslovna zona Zenica-Sjever".

Vijećnici su podržali prijedlog Zaključka o upućivanju zahtjeva Vladi Federacije BiH, Poreznoj upravi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu finansija da hitno pristupe rješavanju po žalbama pravnih osoba iz grupe "Lutrija, igre na sreću, sportske kladionice" podnesenih protiv prijava komunalne takse po Odluci o komunalnim taksama Grada Zenica, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Usvojen Budžet Grada Zenica za 2024. godinu, iznosi 112.922.656,02 KM

Gradsko vijeće Zenice usvojilo rebalans budžeta

Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog odluke za dodjelu priznanja za Dan Grada Zenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo