Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 18:57 |

'Dogs Trust' u Sarajevu organizovao tradicionalno druženje

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Fondacija Dogs Trust organizovala je danas u Sarajevu tradicionalno druženje radi promocije odgovornog vlasništva pasa, udomljavanja, obuke pasa i pozitivnog odnosa prema ljubimcima.

Šef predstavništva Fondacije u BiH Anel Bećirović izjavio je da takav pristup vodi smanjenju rizika od neželjenog napuštanja pasa, što je i dovelo do problema s uličnim psima u Sarajevu.

- Sve što radimo doprinosi rješavanju tog problema, odnosno kako bi psi živjeli sa svojim vlasnicima a ne na ulicama gdje im nije mjesto - dodao je Bećirović.

Istakao je da je za to potrebno uspostaviti sistem za upravljanje populacijom pasa što mogu jedino lokalne vlasti koje je pozvao da se više angažuju po tom pitanju.

Bećirović je naveo da postoje pozitivni pomaci poput uspostavljanja državne baze za pse, te je pozvao vlasnike da registruju svoje ljubimce.

Posjetioci su na događaju imali priliku da učestvuju u interaktivnim prezentacijama o važnosti mentalne stimulacija pasa, te načinima da ljubimci zadovolje svoju želju za rješavanjem mentalnih problema, kao i o tome kako odabrati ljubimca s kojim će se porodica najbolje slagati i koji će stoga biti sretan i zbrinut do kraja svog života.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

'Vedri osmijeh' organizira druženje 'Vedri vedre s prijateljima'

Fondacija Dogs Trust BiH organizirala veliko druženje u Mostaru

Ministarstvo privrede KS primilo istraživače angažiranih od Dogs Trusta iz Velike Britanije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu