Bosna i Hercegovina     | 29.11.2019. 10:30 |

Saradnja beogradskog Instituta i sarajevske Opće bolnice u oblasti edukacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Direktor Opće bolnice 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo Zlatko Kravić uručio je, tokom posjete Beogradu, zahvalnicu direktoru Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije 'Dr.Vukan Čupić' Radoju Simiću.

Zahvalio je za saradnju dvije ustanove, profesionalni i ljudski doprinos uposlenika Instituta edukaciji medicinskog osoblja i razvoju novoformiranog Odjeljenja pedijatrije Opće bolnice Sarajevo.

Početkom ove godine uspostavljena je saradnja o kontinuiranoj obuci osoblja Odjeljenja pedijatrije Opće bolnice u tom referentnom centru Srbije, koji rješava komplicirane slučajeve iz oblasti dječije patologije.

Edukaciju, na beogradskom Institutu, prošlo je nekoliko medicinskih timova koje su činili radiolozi, anesteziolozi, pedijatri i pedijatrijske sestre. Oni su, sa svojim mentorima, prošli sve modalitete i informirali se o multidisciplinarnom pristupu u liječenju.

U delegaciji Opće bolnice bila je i šefica Odjeljenja pedijatrije Jasmina Šlaku. U Beogradu su ih, uz direktora Instituta Radoja Simić, primili i njegovi saradnici dr. Snežana Ristić (Služba za pedijatrijsku intezivnu njegu i lječenje), dr. Marija Đaković (Odsjek za klasičnu radiološku dijagnostiku ), dr. Maja Šunjica (Služba za anesteziju i intezivnu terapiju) i glavna sestra Instituta Ljiljana Plavanski.

- U cilju razmjene dobre prakse, dogovoren je nastavak saradnje kao i uzvratna posjeta uposlenika Instituta Općoj bolnici  - saopćeno je iz Opće bolnice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Opća bolnica svakim danom bliža pacijentima

Akreditacija AKAZ-a - Pacijentima s invaliditetom olakšan pristup Općoj bolnici

Opća bolnica Sarajevo - ISOSI za olakšan pristup pacijenata s invaliditetom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana