Bosna i Hercegovina     | 29.11.2019. 11:58 |

Konaković- Namoora: Male, snažne zajednice mogu preživjeti u nepravednom svijetu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je u posjetu ambasadora države Palestine Rezeqa Namoora koji je izrazio zahvalnost predsjedavajućem i građanima Sarajeva zbog njihove konstantne podrške palestinskom narodu.

Tom prilikom informirao je predsjedavajućeg Konakovića o aktuelnoj političkoj situaciji i svim poteškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju palestinski građani.

- Nažalost, kao što ste informirani, u Palestini i dalje traje okupacija, uslijed čega je napredak otežan, gotovo onemogućen. Ograničena je sloboda uvoza i izvoza roba. Svaki dan se dešavaju ubistva, konfiskacija imovine Palestinaca, ali se stalno prave i ilegalna izraelska naselja na Zapadnoj obali. Pregovori između Palestine i Izraela su u potpunosti obustavljeni, jer oni u suštini ne prihvataju nijedan naš prijedlog - istakao je ambasador Namoora.

Dodao je da je uprkos svim dešavanjima, njihov narod jak i izdržljiv. To je narod 'koji voli život i učestvuje u svim aktivnostima, onoliko koliko to može, i sarađuje sa mnogim državama'.

- Znate da smo mi imali sličnu sudbinu. Ovaj narod je, kroz historiju, prolazio kroz teška razdoblja, a u ovom posljednjem kojeg se sjećamo stradalo je mnogo naših hrabrih građana. Upravo zbog toga vjerujem, kao i vi, u unutrašnju snagu naroda, koji treba da radi na sebi. Da bude organizovan, obrazovan, da nema korupcije u našim redovima, da ljudi imaju iskrene odnose jedni prema drugima. I tako male, ali snažne zajednice mogu preživjeti u ovom nepravednom svijetu - poručio je predsjedavajući Konaković, prenosi Press služba KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!