FENA.BIZ

Addiko banka podržala rad Rehabilitacijskog centra Sveta obitelj

Saopćenje, Foto FENA/Addiko Bank d.d.

Predstavnici Addiko banke posjetili su Rehabilitacijski centar Sveta obitelj u Mostaru, i uručili vrijednu novčanu donaciju koju će Centar koristiti za nabavku mesa i voća za jedan mjesec za pripremanje obroka korisnicima stacionarnog odjela. Ovaj odjel pruža cjelodnevni boravak i pripadajuću medicinsku njegu nepokretnim osobama o kojima ne mogu skrbiti njihovi bližnji.

“Addiko banka svoje društveno odgovorne aktivnosti provodi na projektima koji unaprjeđuju životne uslove djece i mladih. U dogovoru sa udruženjima i centrima koji se brinu o djeci, uvijek odaberemo donaciju onih sredstava koja su im najpotrebnija. U ovom slučaju centar Sveta obitelj se odlučio za novčanu donaciju koju će iskoristiti za nabavku hrane za korisnike koji većinu vremena provode u centru. Veliko nam je zadovoljstvo biti dijelom ove priče i podržati rad centra" istakao je Dario Bilinovac, voditelj poslovnice Addiko banke u Mostaru.

“Prošle godine su zaposlenici Addiko banke posjetili naš centar i našim najmlađim korisnicima uručili blagdanske paketiće. Ove godine su nas opet obradovali vrijednom donacijom koja će nama olakšati brigu o finansiranju dnevnih obroka, obzirom da funkcioniranje naše istitucije zavisi od donacija i drugih vidova pomoći. Zahvalni smo Addiko banci što je prepoznala naš vrijedni rad, te nam pomogla u realizaciji naših svakodnevnih aktivnosti" istakao je don Željko Majić, ravnatelj Caritasa.

Podsjećamo, Addik obanka je u oviru projekta Addiko Cares nedavno podržala i rad kuhinje koja djeluje pri Udruženju građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, a Addiko volonteri su na jedan dan preuzeli posao vrijednih radnika Udruženja i pomogli u pripremi obroka za socijalno ugrožene.

Unaprijed hvala.

 

Kontakt informacije: 

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.