Stranačke aktivnosti     | 29.11.2019. 13:38 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Povodom novih pojedinosti vezanih uz kritično stanje Zavoda za rehabilitaciju djece i omladine Pazarić, član GO Nezavisnog bloka i predsjednik OO Hadžići, Admir Mujanović pozvao je javnost na veoma bitne činjenice koje se ne smiju ignorisati u ovom slučaju:

„Jako je čudno da istražni organi ovih dana i u ovom trenutku nisu konstantno prisutni u Zavodu Pazarić. Zašto dosadašnji članovi upravljačkih struktura nisu privedeni i saslušani? Moramo biti svjesni da je u toku moguće prikrivanje dokaza za eventualno počinjeni kriminal. Kako ispraviti vrlo moguće greške koje se tom situacijom mogu desiti? Na osnovu objavljenih snimaka i fotografija, OO Nezavisnog bloka Hadžići oštro osuđuje mogući nehumani odnos prema štićenicima u Pazariću. Smatramo da je Vlada FBiH ponovo pokazala svoje pravo lice i želju da zataška ovaj slučaj, smijenivši i direktora koji je javnosti prezentirao negativnosti u Zavodu. Da Vlada FBiH i članovi upravljačkih struktura nisu imali oraha u džepu i da nisu saučesnici u kriminalu, mislim da bi odluke i reakcije bile drugačije. Smatram da stanje nije bolje ni u ostalim domovima u Kantonu Sarajevo, ali sigurno i u ostatku Bosne i Hercegovine. Zbog toga, pozivam nadležne da se uključe i da prate ostale domove, da li su to starački domovi, ili domovi za liječenje osoba ovisnih o narkoticima i sl. Moraju se provjeriti i provjeravati sve te ustanove jer sigurno ni tamo nije drugačija situacija, imajući u vidu loše navike kojima se često vode oni koji upravljaju tim ustanovama. Također, pozivamo Eldara Čomora, zastupnika SDA u Parlamentu Federacije BiH koji je član i nadležne parlamentarne komisije da se napokon probudi iz dugogodišnjeg parlamentarnog sna. Dosta je bilo spavanja 12 godina u Skupštini Kantona Sarajevo. Njega se direktno tiče ovaj problem jer se dešava u lokalnoj zajednici u kojoj i on stanuje i odakle je izabran u Parlamant FBiH. Pored ovog problema, njega se direktno tiče i migranstka kriza koja svakim danom galopira na području Općine Hadžići i nedopustiv je ovaj njegov sraman, tihi i ignorantski odnos klasičnog posmatrača na sve ovo“, izjavio je Admir Mujanović, član GO Nezavisnog bloka i predsjednik OO NB Hadžići .

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'