Kultura     | 29.11.2019. 15:27 |

MOFF predstavlja knjigu o liku i djelu glumice Milene Dravić

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. studenoga (FENA) - Knjiga "Milena Dravić ili ključ snova", dvojezična monografija o liku i djelu jedne od najvećih glumica bivše Jugoslavije, autorice Anite Panić, bit će predstavljena u subotu, 30. studenoga, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u 18 sati.

Mostar Film Festival (MOFF) organizator je promocije na kojoj će s autoricom knjige razgovor voditi Dejan Dabić, filmski kritičar i urednik filmskog i video programa "Niškog kulturnog centra".

Monografija "Milena Dravić ili ključ snova" obimno je izdanje Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika kojeg čini sedam poglavlja teksta i rijetkih fotografija u kojima se analitično i s puno zanimljivih detalja predstavlja život i stvaralaštvo Milene Dravić.

Detaljno i s obiljem arhivske građe rasvjetljava se filmska, ali i bogata televizijska i kazališna karijera glumice koja je bila omiljena i kod publike i kod kritike.

O Mileni Dravić tekstove su, između ostalih, pisali i redatelji Veljko Bulajić, Goran Paskaljević, Milan Jelić i Želimir Žilnik, glumci Rade Šarbežija, Mira Furlan, Nikola Djuričko i slovenska glumica Milena Zupančić.

Kuriozitet ovog poglavlja je i tekst velikog ruskog i holivudskog glumca Olega Vidova koji je bio Milenin partner u filmu "Bitka na Neretvi", priopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Večeras dodjela nagrada najboljim glumcima 17. MOFF-a

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Večeras se zatvara MOFF, najboljim glumačkim ostvarenjima nagrade 'Stablo ljubavi'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana