Ekonomija     | 03.12.2019. 09:35 |

Autoindustrija i pametne tehnologije u fokusu Poslovnog foruma PKFBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Jedna od tema ovogodišnjeg Poslovnog foruma, koji Privredna komora FBiH organizira danas u Sarajevu, bit će privlačenje značajnih investicija u BiH kroz punu realizaciju potencijala i mogućnosti koje naša zemlja nudi ulagačima.

Iz komore navode da će u fokusu Četvrtog poslovnog foruma bit će automobilska industrija koja u BiH ima dugogodišnju tradiciju, te konkurentske prednosti koje se ogledaju u visokoobrazovanoj konkurentnoj radnoj snazi, savremenim proizvodnim kapacitetima i kratkim rokovima isporuke zbog blizine EU.

Kroz prezentaciju i panel diskusiju, bit će predstavljene pogodnosti i prednosti investiranja u BiH. Uvodničar na navedenoj temi bit će premijer Federacije BiH Fadil Novalić, dok će u panel diskusiji o tome kako privući strane investicije učestvovati predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija, kao i predstavnici renomiranih bh. kompanija.

Također, bit će diskutovano o perspektivi automobilske industrije kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu. Na tu temu poseban osvrt će dati regionalni predstavnici vodećih svjetskih kompanija u automobilskoj industriji, kao i predstavnici kompanija koje rade na razvoju najaktuelnijih tehnologija u svijetu.  

Treća panel diskusija je ostavljena za "pametne" tehnologije, industrije i rješenja. Poseban značaj toj tematici dat će izlaganje eksperta UNDP-a koji je učestvovao u izradi studije te tematike na svjetskom nivou. 

Poslovni forum organiziran je pod pokroviteljstvom premijera FBiH, najavljeno je iz Privredne komore FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

VTK/STK BiH: Bh. kompanije spremne za ulazak u CBAM sustav

Privredna komora FBiH - Projekt za dobijanje žigova 'BH kvaliteta' i 'Izvorno domaće'

Mališević: Globalna nestabilnost se prelila i na BiH i usporila rast ekonomije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu