Sport     | 01.12.2019. 15:38 |

Božičić: Teški su ovo dani za sve nas

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 1. decembra (FENA) – Borac je nakon više od devet godina slavio u Zenici kod Čelika rezultatom 2:1 (0:1), a Banjalučani su trijumf u 18. kolu BHT Premijer lige ostvarili nakon velikog preokreta.

Zeničani su danas poveli u 43. minuti golom Anela Dedića, ali su rezervisti Demir Jakupović u 84. te Srđan Vujaklija u trećoj minuti sudijskog dodatka osigurali gostima trijumf te produžetak serije bez poraza na osam utakmica.

Gostujući trener Branislav Krunić istakao je na pres-konferenciji nakon utakmice da su njihove dobre igre rezultat ukupno dobre atmosfere u klubu.

- Što zbog dobrog terena, što zbog dobrih pojedinaca, ali i dvije ekipe koje su danas igrale, mislim da je utakmica bila dobra. Šteta je što nije bilo i više gledalaca, jer je, iz mog ugla, bila dobra utakmica. To ne govorim samo zbog toga što smo pobijedili - kazao je Krunić.

Dodao je kako su dobro otvorili utakmicu, ali dobru igru nisu uspjeli krunisati i golom, da bi pred kraj poluvremena i primili gol.

- Čelik je u drugom poluvremenu dosta kontrolisao utakmicu, za razliku od prvog poluvremena. U tim sam momentima bio zadovoljan i da izjednačimo, ali smo na kraju postigli oba pogotka. Možda smo, kada sve gledamo, zasluženo pobijedili - kazao je Krunić.

Čelikov trener Slaviša Božičić nije bio nezadovoljan igrom, ali jeste konačnim rezultatom i činjenicom da su ostali bez bodova.

- Ne mogu da kažem da je bilo loše izdanje. Nije bilo loše. Međutim, kada u utakmicu uđete bez bočnih igrača, jer ih nemate zbog virusa, a na to se nadovežu i prinuđene izmjene, protiv jake ekipe Borca to rezultira ovim što je rezultiralo - kazao je Božičić.

Zenički starteg istakao je kako svi u klubu jedva čekaju da završi jesenji dio sezone, da bi se pokušali organizirati na drugačiji način.

- Teški su ovo trenuci, teški su ovo dani za sve nas - kazao je Božičić, koji nije želio dodatno govoriti o stanju u klubu. Nada se, kaže, da će njegovi puleni u zadnjem kolu, na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja, odigrati bolje te makar ostati neporaženi.

U slučaju poraza, Čelik bi, zbog oduzeta tri boda zbog neodigrane utakmice 15. kola protiv Željezničara u Sarajevu, završio na pretposljednjem mjestu pa bi prezimili u zoni ispadanja.

Borac se, sada, sa 32 boda pomjerio na 3. mjesto, dok je Čelik sa 16 bodova ostao na 10. mjestu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'