Bosna i Hercegovina     | 02.12.2019. 15:36 |

Komšić primio akreditivno pismo nerezidentnog ambasadora Novog Zelanda za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Novog Zelanda za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Rimu Anthonya Georgea Simpsona.

Novoimenovani ambasador je prenio pozdrave Predsjedništvu BiH generalne guvernerke Novog Zelanda Patsy Reddy, te Vlade i naroda Novog Zelanda.

Ambasador je izrazio zahvalnost za poruke solidarnosti i podrške koje je BiH uputila Novom Zelandu nakon terorističkog napada u Christchurchu početkom godine.

U gotovo trideset godina diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Novog Zelanda dokazani su dobri i prijateljski odnosi zemalja, uprkos velikoj geografskoj udaljenosti, a tokom sastanka je istaknuto da ima prostora za unapređenje sveukupne bilateralne saradnje.

Presjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je za kontinuiranu podršku koju Novi Zeland pruža Bosni i Hercegovini, uključujući podršku procesu mira i stabilnosti u BiH, te u izgradnji demokratske BiH, integrirane u evropske institucije.

Značajan je doprinos građana porijeklom iz BiH koji žive na Novom Zelandu i aktivni su učesnici društva, kao i veza dvije zemlje.

Ambasador je potvrdio posvećenost nastavku dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje, a predsjedavajući Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Novog Zelanda za BiH sa sjedištem u Rimu Anthonyu Georgeu Simpsonu - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije o načinu izbora sudija u Ustavnom sudu BiH

Komšić čestitao Pesah: Neka ovaj praznik donese blagostanje, dobro zdravlje i radost u vaše domove

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu