Bosna i Hercegovina     | 02.12.2019. 15:17 |

Komšić primio akreditive novoimenovane nerezidentne ambasadorice Latvije za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo Ginte Pastor, novoimenovane nerezidentne ambasadorice Republike Latvije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Pragu.

Komšić je na ceremoniji predaje akreditivnih pisama poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanoj ambasadorici Pastor, ističući da Bosna i Hercegovina želi razvijati dobre odnose s Republikom Latvijom.

Istovremeno, upoznao je ambasadoricu Latvije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i reformskom putu zemlje.

Komšić je istaknuo da iskustva Republike Latvije kroz složen proces euroatlantskih integracija mogu biti od koristi za reformski proces Bosne i Hercegovine, izražavajući zahvalnost Republici Latviji za dosadašnju podršku na euroatlantskom putu, te očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Ambasadorica Pastor je ponovila podršku Republike Latvije euroatlantskom putu zemlje i izrazila zadovoljstvo nivoom saradnje u oblasti obrazovanja i upravljanja arhivom, te istaknula nadu da će se saradnja proširiti i na ostale oblasti u narednom mandatnom periodu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom