Bosna i Hercegovina     | 02.12.2019. 15:46 |

Veleposlanica Smajić u nastupnom posjetu kod predsjednice Vlade Republike Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidu Smajić je 29. studenog u nastupni posjet primila predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, a na sastanku je razgovarano o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Republike Srbije.

Veleposlanica Smajić je tom prigodom istaknula značaj rješavanja otvorenih pitanja između dvije zemlje, posebice kada je riječ o granici i imovinsko-pravnim odnosima, te ubrzanju aktivnosti u svezi sa započetim i planiranim infrastrukturnim projektima.

U nastavku razgovora naglasila je što su vanjskopolitički prioriteti Bosne i Hercegovine, te akcentirala značaj nedavno usvojenog Programa reformi u Predsjedništvu BiH.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Brnabić izrazila je dobrodošlicu veleposlanici Smajić te izrazila uvjerenje da će nakon formiranja novog Vijeća ministara BiH doći do ubrzanja aktivnosti vezanih za otvorena pitanja dvije zemlje, što će doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa.

Naglasila je da su bilateralna suradnja, međusobno uvažavanje i ravnopravan odnos veoma značajni za stabilnost i mir u regiji zapadni Balkan - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ana Brnabić izabrana za predsjednicu srbijanskog parlamenta

Konstituirajuća sjednica srbijanskog parlamenta opet bez glasanja o Brnabić

Brnabić: Srbijanska oporba pokazala da ne poštuje građane

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!