Kultura     | 02.12.2019. 21:12 |

Dodjelom nagrada 'Stablo ljubavi' završen 13. Mostar Film Festival

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) - Dodjelom nagrada „Stablo ljubavi“ za najbolja glumačka ostvarenja natjecateljskog dijela programa u ponedjeljak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečano je zatvoren 13. Mostar Film Festival (MOFF), tijekom kojega je prikazano ukupno sedamnaest filmova.

Žiri natjecateljskog dijela programa, kojega su činili Ivo Krešić, Anila Gajević te Stanko Babić, jednoglasnom odlukom izabrao je najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, zatim najbolju sporednu žensku i mušku ulogu te najboljeg debitanta, a nagrađenima su uručene nagrade „Stablo ljubavi“, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu ovogodišnjeg Mostar Film Festivala osvojio je Sergej Trifunović  za ulogu u filmu "Ajvar", dok je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala Sneženi Bogdanović  za glumu u filmu "Šavovi".

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljena je Jovani Stojiljković za ulogu u filmu "Šavovi", a za mušku sporednu ulogu nagrađen je Dražen Kuhn  za glumu u filmu "Koja je ovo država".

Najboljom debitanticom ove je godine proglašena Zorica Nusheva za ulogu u filmu "Bog postoji i zove se Petrunija".

Ravnatelj Festivala Slaven Knezović kazao je u izjavi za medije kako je zadovoljan posjećenošću te kako je izbor filmova koji su se prikazivali bio jako kvalitetan.

- Mislim da smo i ovu trinaestu godinu odradili uspješno, uvijek pomičemo granice i već od sutra vršimo pripreme za naš 14. Mostar Film Festival  - poručio  je Knezović.

Inače, 13. MOFF započeo je 28. studenoga projekcijom filma "General", a završio dodjelom nagrada i filmom "Posljednji Srbin u Hrvatskoj".
  

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Večeras dodjela nagrada najboljim glumcima 17. MOFF-a

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Večeras se zatvara MOFF, najboljim glumačkim ostvarenjima nagrade 'Stablo ljubavi'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo