Servisne informacije     | 03.12.2019. 07:23 |

Ugažen i raskvašen snijeg na kolovozu, oprez zbog poledice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu jutros ima na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno na dionicama u višim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Doboj, Bihać-Bosanski Petrovac, Prozor-Gornji vakuf/uskoplje, Vlasenica –Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš, kao i puteve na području Livna, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever –Sarajevo zapad zbog snježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad –Tarčin brzina ograničena na 60 km/h.

Na putnom pravcu Livno-Kupres dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose.

Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja. Na snazi je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'