Stranačke aktivnosti     | 03.12.2019. 12:22 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić predvodio jedelegaciju Međunarodnog centra Nizami Gandžavi na prijemu koji je kod predsjednika Narodnerepublike Kine Si Đipinga održan danas u Pekingu.

Obraćajuci se predsjedniku Kine, Ivanić je istakao na ogroman značaj koji ova zemlja ima danas u svijetu, kako u ekonomiji, tako i u politici.

Ivanić je istakao i značajno mjesto koje ima inicijativa "17+1" koja okuplja zemlje centralne iistočne Evrope i Kinu, a u koju je uključena i BiH.

On je zahvalio predsjedniku Si Đipingu na kineskiminvesticijama u BiH i izrazio nadu da će tih investicija biti i u budućem vremenu.

Budući da se ove godine obilježava 70 godina nastanka Narodne republike Kine, Ivanić je u imepedesetak predsjednika država i vlada iz cijelog svijeta čestitao kineskom predsjedniku i narodu ovajjubilej i izrazio nadu da će se uspješan razvoj Kine nastaviti u narednim godinama.

Mladen Ivanić u Pekingu takođe učestvuje u radu konferencije na temu "Održivi razvoj i multilateralizam".

Ovo je drugi značajan susret počasnog predsjednika PDP-a u posljednih nekoliko dana.

Podsjećamo, Ivanić se nedavno u Rimu susreo i sa papom Franjom, koji se rado prisjetio svoje posjete BiH u vrijeme kada je Mladen Ivanić bio srpski član Predsjedništva BiH.

Banja Luka, 03.12.2019.

Informativna služba PDP

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'