Bosna i Hercegovina     | 03.12.2019. 15:42 |

Bolji uvjeti za učenike i uposlenike Elektrotehničke škole za energetiku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) – Radovi na energetskoj sanaciji objekata Kantona Sarajevo su u punom jeku, a Elektrotehnička škola za energetiku je jedan od objekata na kojem se vrši sanacija u sklopu projekta "Zeleni ekonomski razvoj".

Riječ je o građevinskim radovima kao što su termoizolacija vanjskih zidova, krova, stropa i zamjena fasadne stolarije kojima će se pružiti bolji uslovi za rad uposlenika i učenika.

Ministar prostornog planiranja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović u društvu direktora škole Fikreta Radončića imao je priliku obići i uvjeriti se u intenzitet radova kojima je ta škola podvrgnuta.

Od mašinskih radova predviđena je ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom te intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom.

Vrijednost projekta je 692.885 KM kojeg finansiraju Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Elektrotehnička škola za energetiku i Općina Novo Sarajevo, a implementator je UNDP, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije