Bosna i Hercegovina     | 03.12.2019. 17:37 |

Sutra sjednice kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za srijedu, 4. decembra, sjednicu Kolegija tog doma.

Pored dogovora o radu 4. hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH, trebao bi biti razmatran Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - april 2019 godine.

Također, predviđeno je određivanje nadležne komisije za razmatranje jedne poslaničke inicijative, kao i razmatranje nekoliko poslaničkih pitanja upućenih predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma.  

Za sutra je zakazano i održavanje sjednice Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je, također za sutra, sjednicu Kolegija tog doma.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i određivanje nadležnih komisija za razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa, kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2019. godine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo