Bosna i Hercegovina     | 04.12.2019. 07:03 |

Sjednice kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu Kolegija tog doma.

Pored dogovora o radu 4. hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH, trebao bi biti razmatran Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - april 2019 godine.

Također, predviđeno je određivanje nadležne komisije za razmatranje jedne poslaničke inicijative, kao i razmatranje nekoliko poslaničkih pitanja upućenih predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma.  

Za danas je zakazano i održavanje sjednice Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je, također za danas, sjednicu Kolegija tog doma.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i određivanje nadležnih komisija za razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa, kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2019. godine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu