Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 04.12.2019. 10:18 |

Hamzić: Bolji smo od Bosne Vispak i očekujem prolaz u Kupu BiH

FENA

TUZLA, 4. decembra (FENA) - Utakmica Sloboda - Bosna Vispak bez sumnje je najzanimljiviji susret 2. pretkola Kupa BiH, koje je na programu danas.

 
Tuzlaci su ušli u seriju od tri susreta u kojima nisu poraženi, pa u pobjedničkom raspoloženju očekuju Visočane, trenutno trećeplasiranu ekipu Premijer lige BiH.

- Prema igrama i poziciji na tabeli, Bosna Vispak bi trebala biti naš najveći izazov u Mejdanu ove sezone. Ušli smo u formu, puni smo samopouzdanja. Visočani su dobra ekipa, ali mi smo u ovom trenutku bolji i očekujem prolaz u kup-takmičenju - u razgovoru za Fenu kaže „snajperist“ Slobode Arnad Hamzić.

Napominje da je njegova ekipa u punom sastavu, osim Sedžada Abdurahmanovića, koji je nakon saniranja povrede počeo trenirati, ali će ga stručni štab uvesti u igru vjerovatno protiv ekipe Maglaja u narednom kolu prvenstva BiH.

- Naš cilj u ovoj sezoni je Evropa, ali do nje možemo doći na dva načina. Ili da budemo treći ili četvrti u prvenstvu ili kroz Kup BiH. U svakom slučaju, u oba takmičenja želimo postići što više - objašnjava rukometaš koji igra jednu od najboljih sezona u karijeri.

Razlog više za optimizam, ističe, jeste i domaći teren i snažna podrška koju „crveno-crni“ imaju s tribina Mejdana.

- Publici dugujemo zahvalnost za dosadašnju podršku, posebno skupini Fukare. Pozivam ljubitelje rukometa da i večeras napune dvoranu i budu naš osmi igrač, a mi ćemo se odužiti pobjedom. U Mejdanu smo nepobjedivi ove sezone, tako da ne vjerujem da Bosna Vispak ima puno šansi da nas iznenadi - zaključio je Hamzić.

Utakmica Sloboda - Bosna Vispak igra se večeras u maloj dvorani Mejdana od 17 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana