Bosna i Hercegovina     | 04.12.2019. 10:59 |

Apel za pomoć dvadesetogodišnjem Sirijcu koji je u BiH ostao bez nogu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Organizacija Pomozi.ba pokrenula apel za pomoć dvadesetogodišnjem Abdulrahmanu koji je kao dječak s bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću i to u Zvorniku gdje mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Ističu da je mladić iz Sirije bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM) preuzela brigu o njima.

Abdulrahman je trenutno smješten u jednoj privatnoj ustanovi za zbrinjavanje starih i bolesnih osoba u Sarajevu, a ogromnu podršku mu pružaju i razni volonteri, kao i mnoge druge organizacije koje su mu se stavile na raspolaganje. Njegov brat Muhammed je u obližnjem hostelu, kako bi se i on mogao brinuti o Abdulrahmanu.

- Kako bi mladiću pomogli da dobije proteze za obje noge, pokrećemo apel jer zajedno mnogo lakše možemo skupiti dovoljno novca da pomognemo Abdulrahmanu da prevaziđe ove teške trenutke. U te svrhe do kraja decembra će u funkciji biti telefonski broj 17007, jedinstven za sve operatere, a putem kojeg je moguće donirati dvije KM. Svi koji žele mogu pomoći i putem standardnih računa Pomozi.ba - saopćeno je iz te organzacije.

Računi za uplate su: paypal1@pomozi.ba; za novčane uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Bank BiH - 154-180-20085330-48; za novčane uplate iz inostranstva: Intesa Sanpaolo Banka BiH, SWIFT CODE: UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048, primalac: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo, Svrha: za Abdulrahmana.

Za novčane uplate na račun u Austriji: hilfhelfen-pomozi.ba, Verwendungszweck: za Abdulrahmana, ERSTE BANK, IBAN: AT64 2011182266475400, BIC: GIBAATWWXXX, Wien, Oestereich.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Brod s 200 tona pomoći za Gazu krenuo sa Kipra

Von der Leyen najavila otvaranje koridora s pomoći za Palestince između Kipra i Gaze

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!