Bosna i Hercegovina     | 04.12.2019. 14:42 |

Održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - U Tužitalštvu Bosne i Hercegivine danas je održan sastanak udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma.

Tema sastanka odnosila se se na aktivnosti institucija i agencija za provođenje zakona u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorizma kao i razmatranje podataka u svrhu sačinjavanja izvještaja o stanju i trendovima u području terorizma 2020. godine.

Sastankom Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, predsjedavala je glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, u prisustvu rukovoditelja Odsjeka za terorizam Ćazima Hasanspahića, a na sastanku su sudjelovali visoki dužnosnici policijskih, sigurnosnih, obavještajnih i drugih agencija za provođenje zakona sa nivoa države, entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti u vezi s prijedlogom Ministarstva sigurnosti BiH, a koje su potrebne za sačinjavanje izvještaja o stanju i trendovima u području terorizma za 2020. godinu, koje se radi na temelju zahtjeva EUROPOL-a, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Banjoj Luci realizovana akcija u brobi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije

Tužilaštvo BiH - Prijedlog pritvora za trojicu osumnjičenih za organizirani kriminal

Macron kaže da je ogranak IS-a izveo napad na Moskvu, a grupa je pokušala napade u Francuskoj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'