Ekonomija     | 04.12.2019. 15:23 |

Poboljšanje energetske efikasnosti objekata na području općine Ilidža

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Predstavnici Općine Ilidža i Sarajevske regionalne razvojne agencije-SERDA danas su na sastanku sa vlasnicima objekata individualnog i kolektivnog stanovanja i auditorima razgovarali o poboljšanju energetske efikasnosti u zgradarstvu.  

Učesnici sastanka upoznati su sadaljom procedurom provođenja projekta „Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo u funkciji povećanja broja korisnika" .

Cilj modela poboljšanja energetske efikasnosti (Model EE) koji implementira SERDA je doprinijeti da što veći broj građana pod povoljnijim uslovima izvrši utopljavanje svojih objekata, a da se smanje troškovi grijanja i unaprijedi energetska efikasnost objekta.

Nakon objavljenog javnog poziva namijenjenog zainteresovanim vlasnicima individualnih stambenih objekata i etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja da putem svojih predstavnika apliciraju na Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području KS formirana je lista odabranih objekata iz općine Ilidža. Radi se o 15 vlasnika  individualnih i tri objekta kolektivnog stanovanja. Na ovaj poziv je apliciralo 48 vlasnika objekata individualnih objekata i pet kolektivnog stanovanja.

Općina  Ilidža je prepoznala značaj ovog projekta i načelnik Senaid Memić je uputio pismo namjere SERDA-i u kojem je istakao da će u 2020. Općina izdvojiti veća novčana sredstva za taj projekt u odnosu na prethodne godine.

Nakon izvršenih audita u planu je da  se u 2020. godine provede javna nabavka za izbor izvođača radova za objekte za realizaciju ovog projekta, saopćeno je iz Općine Ilidža.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ozvaničen projekt unapređenja proizvodnje i potrošnje zelenog tekstila i odjeće u Dunavskoj regiji

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sufinansira izgradnju dnevnog centra na Ilidži

Godišnja konferencija o MSP u BiH - Potaknuti kompanije da ubrzaju svoj put ka održivosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta