Kultura     | 06.12.2019. 10:40 |

Subota na sceni Teatra kabare Tuzla posvećena djeci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Teatar kabare Tuzla priredit će svake subote u decembru predstavu za djecu, a prva od njih "Aska i vuk"’ bit će izvedena u subotu, 7. decembra.

Riječ je o pobjednici II Festivala premijera 2017. i primjerena je uzrastu do V razreda osnovne škole.

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja bh. književnika, nobelovca Ive Andrića. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

- Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: "Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!" - kazao je redatelj Altumbabić.

U predstavi igraju Jasmina Ibrahimović, Marija Novaković, Marko Mirković, Feđa Zahirović, Damir Altumbabić. Koreografiju potpisuje Hasiba H. Mehmedović, muziku Asim Horozić i Dragan Divjak, kostime Šefika Hukić.

Repertoar za djecu Teatra kabare Tuzla donijet će predstave "Ivica i Marica" Braće Grim, "Izmislaonica u selu Pričevac" Šime Ešića te "Game on" Feđe Zahirovića i Hasana Sušića. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Večeras na sceni Teatra kabare Tuzla Münchhausen

Predstavom 'Gospođica Julija' otvoren TKT Festival

Festival Teatra kabare Tuzla otvara predstava 'Gospođica Julija'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana