Kultura     | 05.12.2019. 11:56 |

Sarajevska filharmonija 10. decembra gostuje u Kataru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Sarajevska filharmonija će 10. decembra na poziv Ambasade Bosne i Hercegovine i u organizaciji Fondacije za kulturu Katara održati koncert u Opera house Katara u Dohi.

Taj je koncert jedinstvena prilika da se Sarajevski orkestar predstavi i publici Dohe, te u najboljem svjetlu prezentuje bosansko-hercegovačko muzičko kulturno naslijeđe, saopćeno je iz Sarajevske filharmonije.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije, koji predvodi maestrica Samra Gulamović, nastupit će sopranistica Adema Pljevljak-Krehić i bas Ivica Šarić.

- Ideja Fondacije Katara je rođena iz dugotrajne vizije da pozicionira državu Katar kao kulturni svjetionik umjetnosti koji osvjetljava Bliski istok pozorištem, literaturom, muzikom, vizualnom umjetnošću, konvencijama i izložbama. Ova Fondacija nudi pogled na budućnost svijeta u kojem ljudi različitih kulturnih baština prevazilaze svoje nacionalne granice i promovišu ujedinjeno čovječanstvo. Fondacija Katara sa svojim lokalitetom je mjesto gde se sjećanje na prošlost susreće sa sjajem budućnosti, gdje se Istok susreće sa Zapadom, mjesto gdje će Sarajevski filharmoničari donijeti zvukove iz Bosne i Hercegovine - rekla je ambasadorica BiH u Kataru Bisera Turković.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tuce: Očekujemo da ćemo dobiti dvoranu koja će biti dom Sarajevskoj filharmoniji i hram kulture

Nakon 30 godina Zubin Mehta ponovo diriguje u Sarajevu (VIDEO)

Koncert solista Sarajevske filharmonije oduševio publiku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo