Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 13:16 |

Prevencija krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda u Prijedoru

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 5.decembra (FENA) - Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović prisustvovao je danas sastanku na temu „Prevencija incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda“, koji je u organizaciji Misije OSCE-a održan u Prijedoru.

Sastanak je održan s ciljem razmjene stavova i iskustava svih relevantnih subjekata u prevazilaženju potencijalnih incidenata koji mogu da utiču na bezbjednosnu situaciju u Prijedoru.

Vujanović je prezentovao Izvještaj o realizovanim aktivnostima u 2019. godini iz “Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora za period 2017.-2021.“.

Tokom sastanka posebna pažnja posvećena je zajedničkim preventivnim mjerama i aktivnostima predviđenih navedenim Akcionim planom a razgovarano je i o značaju medija, sportskih udruženja, navijačkih grupa i mladih u prevenciji incidenata te o pružanju podrške aktivnostima brzog uklanjanja uvredljivih grafita i poruka mržnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici OSCE-a, Policijske uprave Prijedor, gradonačelnik Grada Prijedora, Gradske uprave Prijedor, Foruma za bezbjednost zajednice, vjerske zajednice, fudbalskog kluba „Rudar“ iz Prijedora i predstavnici koalicije „Prva tolerancija“ Prijedor.

Iz Policijske uprave Prijedor su saopćili da će i u narednom periodu, pravovremeno u saradnji s drugim relevantnim subjektima, preduzimati potrebne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanim ovlaštenjima s ciljem očuvanja stabilnog stanja bezbjednosnog na području grada Prijedora i prijedorske regije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Bećirović - Girgin: Jačat ćemo prijateljstvo i saradnju BiH i Republike Turske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo