Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 13:47 |

Vlada FBiH prihvatila informaciju o izradi federalnih propisa

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. prosinca (FENA) - Federalna vlada prihvatila je u četvrtak na sjednici u Mostaru informaciju Ureda Vlade BiH za zakonodavstvo i usuglašenost s propisima Europske unije o realiziranju zaključka od 30. 5. 2019. godine.

Tim su zaključkom pojedina federalna ministarstva, federalne uprave i agencije zaduženi da odmah poduzmu mjere na pripremi propisa s ciljem otklanjanja njihove međusobne neusuglašenosti, postupanja po presudama Ustavnog suda BiH, Ustavnog suda FBiH i Europskog suda za ljudska prava, donošenja propisanih podzakonskih propisa i utvrđivanja prečišćenih tekstova zakona i drugih propisa iz svoje nadležnosti, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Danas su federalna ministarstva, federalne uprave i Agencija za državnu službu FBiH, koji nisu u cijelosti postupili po zaduženju od 30. 5. 2019. godine, zaduženi da bez odlaganja poduzmu daljnje aktivnosti s ciljem njihovog konačnog i sveobuhvatnog realiziranja. O tim aktivnostima su dužni, u roku od 90 dana, izvijestiti Vladu FBiH.

Federalna vlada na sjednici je prihvatila i informaciju Ureda Vlade BiH za zakonodavstvo i usuglašenost s propisima EU o uočenim problemima i manjkavostima važećih, kao i propisa u pripremi.

Vlada je utvrdila više zaključaka kojih su se federalni organi uprave, federalne upravne organizacije, kao i službe koje ona osniva, dužne pridržavati pri izradi propisa, navodi se u priopćenju

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH - Djeca iz povratničkih sredina poslala pisma podrške našim Zmajevima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo