Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 14:44 |

Hackathon 'Just Code It' 21. i 22. decembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Vodeći se višegodišnjim uspjehom organizovanja hackathona, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizuje spomenuto takmičenje, a bit će održano 21. i 22. decembra u Sarajevu.

Hackathon "Just Code It" je 24-satno studentsko lokalno takmičenje koje se sastoji od akademskog i praktičnog dijela, a tema hackathona je razvoj web stranica.

U toku akademskog dijela učesnici će imati priliku da se, kroz predavanja stručnjaka iz prakse, bolje upoznaju o temi takmičenja. Nakon predavanja takmičari će imati priliku da sami osmisle svoje rješenje za određeni problem, te ga prezentuju.

"Just Code It" namijenjen je studentima elektrotehnike i računarstva i drugih srodnih fakulteta. Svi zainteresovani mogu se individualno ili ekipno prijaviti putem forme, najdalje do 8. decembra 2019. u 20 sati.

Jedna takmičarska ekipa može brojati maksimalno tri člana, a nakon zatvorenih prijava priliku da se takmiče će dobiti pet do 10 odabranih timova. Pobjedničku ekipu će odabrati stručnjaci-predavači, a njeni članovi će dobiti vrijedne nagrade, najavljeno je iz Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC LC Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hackathon Just Code It, 24-satno studentsko lokalno takmičenje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu