Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 14:48 |

Obilježena 27. godišnjica formiranja "1. Slavne – 111. Viteške brigade"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na mezarju Kovači i u haremu Alipašine džamije, danas je obilježena  27. godišnjica formiranja "1. Slavne – 111. Viteške brigade".

Osim predstavnika Općine Centar Sarajevo koje je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim savjetnicima Bećirom Sirovinom i Osmom Babićem, cvijeće su položili i članovi Udruženja "1. Slavna – 111. Viteška brigada Sarajevo", boračkih kantonalnih i općinskih udruženja, veterani brigade i porodice šehida i poginulih boraca, te predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast na spomen-obilježju Kovači i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim i u haremu Alipašine džamije gdje su se nekadašnji saborci prisjetili legendarnog ratnog komandanta ove brigade Envera Šehovića, koji je poginuo 27. jula 1993. godine, tokom borbi za Golo brdo na Žuči. Šehović je posthumno odlikovan najvišim odlikovanjem Ordenom heroja oslobodilačkog rata kao i odlikovanjem Zlatni ljiljan, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo