Bosna i Hercegovina     | 05.12.2019. 16:04 |

U BPK-u projekt utopljavanja uz podršku Vlade Kantona Sarajevo

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5. decembra (FENA) – Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktor Građevinskog preduzeća (GP) "Drina“ Hajrudin Vlajčić danas su potpisali ugovor za realizaciju projekta utopljavanja stambene zgrade u ulici Prve slavne višegradske brigade.

Riječ je o nastavku ranije započetog projekta. U ove svrhe bit će utrošeno više od 75.000 KM, a sredstva su osigurana uz podršku Vlade Kantona Sarajevo.

- Riječ je o izradi termo fasade na zgradi od 11 spratova u ulici Prve slavne višegradske brigade, gdje živi veliki broj građana i smatram da ćemo ovim projektom doprinijeti kvaliteti njihovog života, ali i zaštiti okoliša, što je jako bitan segment ovih projekata. Kanton Sarajevo je namjenski na račun BPK doznačio 50.000 KM, a ostatak neophodnih sredstava obezbijeđen je od Vlade BPK i drugih donatora - pojasnila je premijerka BPK Goražde.

Dodala je da sa sličnim projektima kantonalna Vlada planira nastaviti i u narednoj godini.

- Iz tog razloga smo protekle sedmice imali i posjetu predstavnika UNDP-a. Ministar za urbanizam Bojan Krunić i ja delegirali smo ovakve projekte, tako da će u 2020. godini UNDP kao neko ko želi podržati ovakve projekte, biti jako prisutan na ovom području - istakla je Obuća.

Što se tiče projekta utopljavanja stambene zgrade u ulici Prve slavne višegradske brigade, početak radova sačekat će ljepše vremenske prilike.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Predstavljeni rezultati projekta jačanja mreže podrške za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

U Goraždu trodnevna radionica 'Komunikacija sa ranjivim grupama'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana