Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 12:29 |

Većim sredstvima u općinskom budžetu do novih projekata u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. decembra (FENA)  - Planirano povećanje općinskog budžeta za 2020. od 775.000 KM omogućit će realizaciju brojnih projekata u narednom periodu na području Bugojna.

-Želja nam je da uvedemo u gradski vodovod prve litre pitke vode s Husića vrela, i saniramo kvar na podstanici u Vrbanji, za što je neophodno osigurati oko 400.000 KM. To su nove, najveće stavke u budžetu - kazao je načelnik toga grada Hasan Ajkunić.  

Dodaje kako će višak sredstava, koji se očekuje do kraja 2019. od putnih komunikacija, biti iskorišten za završetak dva značajna projekta.

- Nastavit ćemo započete aktivnosti prema Gornjem Vakufu-Uskoplju, odnosno objektima Fis i Memix gdje smo, zbog velikog broja učenika koji se kreću tim područjem, predvidjeli zone za pješake. Projektom ćemo ući u dio naselja Nugle, urediti prostor oko KSC-a i prvi put, uz trotoare, tu ćemo imati biciklističku stazu. Naravno, i dalje ćemo raditi na tome da ova ustanova bude što funkcionalnija - naglasio je.

Ističe da bi se u idućim mjesecima trebalo naći rješenje za postojeći problem na ulazu u Vrbas naselje, čime će se dobiti „potpuno drugačija slika užeg dijela grada“.

-Planiramo završiti infrastrukturu kod stare zgrade ratnih vojnih invalida, i pomoći našem novom rukometnom premijerligašu,koji je prepoznat u budžetu sa 40.000 KM. Što se tiče RTV Bugojno, kredit je odobren, i ja vjerujem da ćemo do usvajanja konačnog prijedloga budžeta povećati stavku našem servisu, i učiniti ga stabilnijim - zaključio je načelnik Ajkunić.

Općinsko vijeće Bugojno usvojilo je Nacrt budžeta ove općine u iznosu od 8.816.000 KM, uz zaključak po kojem će se javna rasprava o predloženim stavkama održati 17. decembra ove godine. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Izraelski parlament odobrio državni budžet, vrijedan 159 milijardi dolara

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!