Bosna i Hercegovina     | 06.12.2019. 13:23 |

Čović sudjelovao na konferenciji Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i zaklada „Konrad Adenauer“ organizirale su u Zagrebu tradicionalnu konferenciju pod nazivom „Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu“, na kojoj je sudjelovao i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

On je govorio o demokršćanskim vrijednostima u politici i društvu u Bosni i Hercegovini. U svom obraćanju istaknuo je kako u specifičnom bosanskohercegovačkom političkom ambijentu svoje djelovanje temelji između ostalog na kršćanskoj tradiciji hrvatskog naroda promičući, čuvajući i unaprjeđujući one vrijednosti koje odražavaju njegov identitet, zalažući se da BiH bude demokratska, zajednička država triju suverenih, ravnopravnih i konstitutivnih naroda na cijelom njezinu teritoriju.

Naglasio je i kako se danas suočavamo s neobjašnjivim nedemokršćanskim, gotovo iracionalnim, nasrtajima na ideje pluralizma, federalizma, društveno-političke jednakopravnosti, te istaknuo kako je razumijevanje i praštanje do pomirenja put nadilaženja suprotstavljenosti i napetosti među narodima i u BiH.

- Bosna i Hercegovina je jedino moguća kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda, u kojoj se jamče ljudska i građanska prava prema najvišim međunarodnim standardima, i to su naše vrijednosti za koje se zalažemo u BiH - istaknuo je Čović.

Uime organizatora, nazočnima su se u pozdravnom govoru obratili ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina i zamjenik predsjednika zaklade „Konrad Adenauer“ Hermann Gröhe.

Na konferenciji je govorio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, bivši predsjednik Vlade Republike Slovenije i predsjednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić i voditelj Ureda zaklade „Konrad Adenauer“ u Zagrebu Holeger Haibach - saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu